Csupán egy kis linzertészta, természetesen élesztős, egy kis cukor, mák, és kész is van a finom csíkos mákos süti.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 dl tejfel
a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, az élesztőt, amit kevés langyos tejfölben feloldottunk, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Ha szükséges teszünk még egy kevés tejfölt a tésztába, a lényeg, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapjunk.
Amíg a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket, amihez a
hozzávalók:
20 dkg darált mák
20 dkg cukor
1/2 csomag mazsola
1 citrom reszelt héja
tej
A darált mákot összekeverjük a cukorral, a mazsolával, és a reszelt citromhéjjal, majd forró tejjel leforrázzuk. Annyi tejet kell hozzáadnunk, hogy "földszáraz" legyen. Ez olyan, mint mikor a gyerekek homokoznak, és ahogy a homokba túrnak, a felső száraz réteg alatt ott lapul a nedves, hűvös homok, amiből ha kellő képen tömörítik, isteni homoksüti készíthető. Nos ilyen nedvesnek kell lennie a leforrázott máknak, hogy amikor a kinyújtott lapok közé simítjuk, álljon és ne morzsálódjon.
Tehát a pihentetett tésztát 3-4 részre osztjuk, ez tepsifüggő, és vékonyra kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, megkenjük a mákos töltelékkel, befedjük a következő lappal, amit szintén megkenünk a töltelékkel, és ezt addig folytatjuk, amennyi lapunk van. A tetejét megkenjük tojássárgájával, amit egy pici vízzel elkevertünk, és 180 C fokos sütőben megsütjük,
Kb 45-50 perc azután hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 dl tejfel
a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, az élesztőt, amit kevés langyos tejfölben feloldottunk, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Ha szükséges teszünk még egy kevés tejfölt a tésztába, a lényeg, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapjunk.
Amíg a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket, amihez a
hozzávalók:
20 dkg darált mák
20 dkg cukor
1/2 csomag mazsola
1 citrom reszelt héja
tej
A darált mákot összekeverjük a cukorral, a mazsolával, és a reszelt citromhéjjal, majd forró tejjel leforrázzuk. Annyi tejet kell hozzáadnunk, hogy "földszáraz" legyen. Ez olyan, mint mikor a gyerekek homokoznak, és ahogy a homokba túrnak, a felső száraz réteg alatt ott lapul a nedves, hűvös homok, amiből ha kellő képen tömörítik, isteni homoksüti készíthető. Nos ilyen nedvesnek kell lennie a leforrázott máknak, hogy amikor a kinyújtott lapok közé simítjuk, álljon és ne morzsálódjon.
Tehát a pihentetett tésztát 3-4 részre osztjuk, ez tepsifüggő, és vékonyra kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, megkenjük a mákos töltelékkel, befedjük a következő lappal, amit szintén megkenünk a töltelékkel, és ezt addig folytatjuk, amennyi lapunk van. A tetejét megkenjük tojássárgájával, amit egy pici vízzel elkevertünk, és 180 C fokos sütőben megsütjük,
Kb 45-50 perc azután hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése