2018. szeptember 4., kedd

Málnás joghurthabos torta







Egész nyáron szívesen készítettem a joghurthabos tortákat. Mindig az aktuális gyümölccsel. Most egy kis málnára sikerült akadnom, úgy gondoltam, még legalább egy alkalommal friss málnából meg kell csinálnom.



Hozzávalók:

4 dl joghurt, 
4 dl habtejszín, 
2x10 dkg cukor, 
40 dkg málna, 
2 zacskó zselatin, 

20 dkg málnát késes keverőben pépesítek, hozzáteszem a joghurtot, amit felmelegítettem, amíg a 10 dkg cukor elolvadt, és a feloldott zselatint is belekevertem.
Felvertem kemény habbá a tejszínt és azt is belekevertem. 

Egy piskóta lappal kibéleltem egy csatos tortaformát, és beleöntöttem a málnás joghurthabot. Betettem a hűtőbe. 




A maradék málnából, a cukorból 3dl víz hozzáadásával málnaszirupot főztem, és leszűrtem a magjától, majd feloldottam benne a zselatint. Hagytam kihűlni, és a joghurthab tetejére öntöttem. Legyen ilyenkor minden hideg. Visszament egy éjszakára a hűtőbe. 

Másnap lett felvágva









Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...