2016. december 5., hétfő
Csavart mákos kalács
Még a nyáron készült, de most van csak igazán aktualitása.
Nem mindenki nagy bejgli készítő, viszont ez a fajta mákos kalács legalább olyan finom és szemet gyönyörködtető.
Elkészítése pedig pofonegyszerű.
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
1 csipet só,
3 dl tej,
1/2 dl olaj,
1 tojás.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kanál cukorral izésített tejben. Azután a többi hozzávalóval összegyúrjuk megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
Közben
15 dkg darált mákot 10 dkg cukorral egy citrom reszelt héjával egy vanillin cukorral 2,5 dkg puha vajjal és 1 tojással elkavarjuk.
A megkelt tésztát elnyújtjuk, megkenjük mákos krémmel, feltekerjük, majd felvágjuk.
Először 3/4 részéig vágjuk be majd teljesen és egyet csúsztatva tesszük tepsibe.
Tojással megkenjük újrakelesztjük, közben a sütőt 190 fokosra melegítjük és 20-25 perc alatt megsütjük.
Óvatosan meghintjük porcukorral, és tálalhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése