2011. december 26., hétfő

Cserép edény











Arra gondoltam még az ünnep előtt beáztatom a cserépfazekamat, és egy jó kis csirke egytálat főzök benne. Amiért ez most került bejegyzésre, talán azért van mert nem szeretném én is a halászlé, vagy a halpaprikás receptjét leírni, hiszen olyan sokan megtették ezt. Viszont az alábbi receptet már pulykával is elkészítettem és melegen ajánlom minden húsevőnek. Isteni ragu kerekedik egy ilyen edényben, és rá sem kell nézni. A főzési idő lerövidíthető, de szerintem nem érdemes. Az ízek így lassan főve kerekednek igazán ki.







este be is áztattam


a hagymát felszeleteltem

szalonnával kibéleltem az edény alját, beletettem a hagymát

A csirkecombokat kifiléztem és lebőröztem, sóztam borsoztam

zöldségeket tettem a tetejére (borsó, répa petrezselyem gyökér, gomba) ezeket is sóztam borsozta, kevés rozmaringgal és kakukkfűvel még megbolondítottam, 2 dl tejjel felengedtem

Befedtem a tetejével, és beraktam a sütőbe, ahol kb 5 órát töltött.

Amikor levettem a fedőt ez a látvány fogadott. Az illat pedig leírhatatlan.

Jó étvágyat!!


Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...