Arra gondoltam még az ünnep előtt beáztatom a cserépfazekamat, és egy jó kis csirke egytálat főzök benne. Amiért ez most került bejegyzésre, talán azért van mert nem szeretném én is a halászlé, vagy a halpaprikás receptjét leírni, hiszen olyan sokan megtették ezt. Viszont az alábbi receptet már pulykával is elkészítettem és melegen ajánlom minden húsevőnek. Isteni ragu kerekedik egy ilyen edényben, és rá sem kell nézni. A főzési idő lerövidíthető, de szerintem nem érdemes. Az ízek így lassan főve kerekednek igazán ki.
este be is áztattam
a hagymát felszeleteltem
szalonnával kibéleltem az edény alját, beletettem a hagymát
A csirkecombokat kifiléztem és lebőröztem, sóztam borsoztam
zöldségeket tettem a tetejére (borsó, répa petrezselyem gyökér, gomba) ezeket is sóztam borsozta, kevés rozmaringgal és kakukkfűvel még megbolondítottam, 2 dl tejjel felengedtem
Befedtem a tetejével, és beraktam a sütőbe, ahol kb 5 órát töltött.
Amikor levettem a fedőt ez a látvány fogadott. Az illat pedig leírhatatlan.
Jó étvágyat!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése