2010. március 6., szombat

Mexikói csirkecsíkok



A mexikói csirkecsíkokat, úgy készítem, hogy a combokat lebőrözöm, kicsontozom, és vékony csíkokra vágom. Egy éjszakára chilis, olajos pácba teszem, a hűtőben érlelem.
Beáztatok 20 dkg szárazbabot szintén egy éjszakára, amit másnap reggel megfőzök sós, babérleveles, fokhagymás vízben.
Egy fej kockára vágott hagymát olajon megpárolok, hozzáadok paradicsompürét, amit lepirítok, hozzáadom a húst, együtt párolom, hozzáadom a babot, morzsolt csemegekukoricát, felöntöm vízzel, sózom, borsozom. Tehetünk bele más zöldségeket, de nem fontos. Így is tökéletes.
Bármilyen körettel tálalhatjuk, pl. rizs, burgonya, tészta, de tortillával is fogyaszthatjuk.
Csípősen az igazi.


Egyszerű, és finom.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...