2012. augusztus 28., kedd

Dresszingek




Három tökéletes dresszing, amelyek a napi étkezéseimhez kellenek. A mély elhatározás a kilók leadására egyre erősebb. Elkészíthetünk nyugodtan egy adagot, amit nem használunk fel a hűtőben eláll. Az első az úgynevezett vinaigrette vagyis ecetes dresszing. Bármilyen zöldséggel, salátával kitűnő.

Fokhagymás-zöldfűszeres Vinaigrette

1/2 csésze nyers almaecet
1-2 evőkanál dijoni mustár
3 gerezd fokhagyma, aprítva
nagyobb csipet tengeri só és fekete bors
2 evőkanál friss fűszernövények vagy 2 teáskanál szárított (bazsalikom, oregánó, snidling, kakukkfű és bármi más, amit szeretünk)
1 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
Tegyünk minden összetevőt, kivéve az olíva olajat egy csavaros tetejű befőttesüvegbe. Keverjük jól el egy villával. Adjuk hozzá az olíva olajat, fedjük le szorosan, és rázzuk jól össze. Vagy minden hozzávalót tegyünk egy turmixba, kivéve az olíva olajat, és kapcsoljuk be a gépet, az olajat lassan csurgassuk bele. 


A következő dresszing kitűnő főtt vagy grillezett húsokhoz, zöldségekhez.
Ha zöld salátával szeretnénk, próbáljuk ki a reszelt sárgarépa, lilahagyma keverékét, szórjuk meg napraforgómaggal.
 
 
Balzsamecetes dresszing

 1/4 csésze balzsamecet (nincs szükség az igazán drága cuccra)
1 evőkanál dijoni mustár
1/2 teáskanál szárított majoránna (vagy oregánó)
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
3/4 csésze extra szűz olívaolaj

Tegyünk minden összetevőt, kivéve az olíva olajat egy csavaros tetejű befőttesüvegbe. Keverjük jól el egy villával. Adjuk hozzá az olíva olajat, fedjük le szorosan, és rázzuk jól össze. Vagy minden hozzávalót tegyünk egy turmixba, kivéve az olíva olajat, és kapcsoljuk be a gépet, az olajat lassan csurgassuk bele.

A harmadik egy igazi finomság. Ha nem szeretnék csak majonézt enni valamihez akkor készítem.
Nagyon finom zöldségekkel, ropogósra sült baconnel, és főtt tojással.
 
Tejfölös-írós dresszing

1 1/4 csésze tejföl
1/2 csésze író
1/4 csésze majonéz
1 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál hagyma por


1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
4 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál tengeri só
1/4 teáskanál fekete bors
1/4 teáskanál szárított kapor (vagy 1 teáskanál friss)
Egy befőttes üvegben keverjük alaposan össze a hozzávalókat.
Hűtőszekrényben tartjuk legalább egy órával tálalás előtt. 
Ízlés szerint sózhatjuk, és ha hígabban.



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...