A karácsonyi ünnepek elmúltával a sok maradék felhasználásával lehet csökkenteni a kiadásokat. Természetesen nem csak a zsebünket kíméljük. Ilyen pl. a túlérett banán, amit bár mindenki tudja, hogy nagyon finom, mégis gyakran végzi a szemétben.
Éppen az ilyen túlérett, szinte feketére és folyékonyra löttyedt gyümölcs való a banánkenyérbe.
Az elkészítése pedig annyira egyszerű, hogy a gyerekek is bátran hozzákezdhetnek, persze felnőtt irányításával.
Hozzávalók:
3 db nagyobbacska, barnára érett banán
12 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 cs vaníliás cukor
csipet só
25 dkg liszt
Melegítsük elő a sütőt 175 fokosra
Kenjünk ki egy gyümölcskenyér formát vajjal, hintsük be liszttel, tegyük félre.
A banánt villával törjük össze, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy habverő segítségével keverjük össze.
Öntsük a kikent kilisztezett formába, és 50-60 perc alatt süssük meg. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát. Ha a beleszúrt hústűre nem ragad a tészta, készen van.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Érdemes recés késsel szeletelni, az ugyanis nem nyomja össze a tésztát. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése