Darált sertés vagy pulyka húsból elkészíthető kellemes, laktató étel készült ebédre. Egy nagy fej vöröshagymát felvágunk, és a felét 60 dkg darált hússal, 1 db tojással, 3 kanál liszttel, fél kiskanál cayenne-i borssal, ugyanannyi erős pirospaprikával, sóval, borssal összegyúrjuk. Apró gombócokat formálunk, és gyorsan olajon megsütjük. Közben elkészítjük a mártást, ami szintén nagyon egyszerű, és gyors. A mártáshoz egy sárga és egy piros húsú paprikát felkockázunk, és a fél vöröshagymával üvegesre pároljuk 1-2 kanál olajon. 2-3 gerezd fokhagymát megpucolunk, és a paprikához adjuk, azzal is pirítjuk, Egy 40 dkg-os paradicsom konzervet hozzáöntünk, fakanállal összenyomkodjuk, hozzáadunk egy babérlevelet, 1-2 kanál barna cukrot, ebbe is teszünk cayenne-i borsot, sót, pirospaprikát, hogy kellemesen csípős legyen. Kevés vízzel felengedjük, addig főzzük, hogy a zöldség még kicsit roppanós maradjon. Tészta, rizs, vagy burgonya körettel, vagy önállóan is tál...