A már-már tökéletes zselés cukor
Minden nagyobb ünnepkor készítek zselés cukrot, csak azért mert szeretjük. Ilyenkor karácsonykor még szaloncukrot is megkísérlek, csakis azért, mert szinte a család kedvence.Nem kereskedelmi mennyiséget, de sok színűt. Igyekeztem a tapasztalataimat szépen papírra vetni, csupán azért, hogy eljöjjön ez a nap is, amikor szinte a legtökéletesebb alkotás is megszülessen. Ez most szinte tökéletesre sikerült. Viszonylag könnyen kijött a formából, nem nedvesedik tovább, hanem szinte pár óra alatt megszárad a külső része, tehát pont úgy működik, mint a gumicukor. szerintem, ha kevés keményítővel meghinteném annak is tökéletes lenne. Ennek a receptje pedig a következő. 1 csomag gyümölcs kocsonyapor 2 csomag zselatin 1 1/2 csésze cukor (1 csésze = 250 ml) 1 teáskanál citromlé 1 1/2 csésze 100%-os almalé (esetleg más gyümölcslé, vagy víz) A gyümölcskocsonyaport és a zselatint elkeverem a cukorral, az almalét kicsit langyosra melegítem, és ráöntöm a keverékre, de óvatosan ...