Burgonyás zsúrkenyér
Ma sokat sütöttünk, hiszen holnap már Húsvét. Készült kalács , kikent kifli , és zsúrkenyér. Most, miközben a sonka a fazékban fő, gondoltam a zsúrkenyér receptet megosztom veletek. Nagyon finom, ízletes, kenyeret tudunk házilag készíteni az alábbi recepttel. Előre is elkészíthetjük, de akkor fóliában csomagolva tartsuk hűtőben, vagy fagyasszuk le. Burgonyás zsúrkenyér Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 30 dkg főtt, pürésített burgonya, 10 dkg vaj, vagy margarin 2 púpozott teáskanál só, 4 teáskanál porcukor, 5 dkg élesztő, 4 dl tej, 1-1 1/2dl víz. Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a porcukrot és az élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a pürésített burgonyát, a sót, az olvasztott vajat, és a felfuttatott élesztős tejet. Annyi langyos vízzel, amennyit felvesz, közepesen kemény tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Azután 3 részre osztjuk, és hosszúkás ...