Imádom a finom házi málnadzsemet. Tegnap kaptam anyukáméktól a málnát, ma reggel pedig elkészítettem. Most már csak meg kell enni Hozzávalók: 1 kg málna 30 dkg cukor 30 dkg almapektin A málnát folyóvízben megmossuk.Dolgozzunk gyorsan, hogy a szemek ne ázzanak szét, lehetőleg ne sérüljenek. Kézzel összetörjük, és feltesszük főni. Ilyenkor még ne adjuk hozzá a cukrot, csak hagyjuk főni. Amikor látjuk, hogy a folyadék egy része elfőtt, a magok különváltak a hústól, le szoktam szűrni, de vannak akik kimondottan szeretik, ha van benne mag. Én leszűröm, hozzáadom kilónként a harminc deka almapektint, és sűrűre főzöm. Amikor elég sűrű, beleöntöm a cukrot, és kevergetés mellett hagyom, hogy elolvadjon a gyümölcsbe. Akkor tiszta üvegekbe merem, csavaros tetővel lezárom, és fejtetőre fordítom 10 percre. Majd címkézés, és mehet a kamrába. Természetesen ízesíthetjük, kedvünk szerinti fűszerekkel. Kimondottan finom a málnadzsem őrölt borssal. Egyszer próbáljátok ki. .