Cordon bleu, vagyis sajtos-sonkás karaj
Magamtól nem vennék ömlesztett sajtot, de a párom szereti, és bevallom igen sokat vásárolt belőle. gondolkodtam mit is kezdjek vele, hogy elfogyjon, még mielőtt lejárna a szavideje. Persze le is fagyaszthatnám, de a hely nagyon kevés, így ez a gondolat elvetve. Kenyérre is kenhetném, de nem győzném kenyérrel, ez is feledésbe. Jó, jó néha egy szelet sajttal megkent kenyér jó sok zölddel, mondjuk hagyma, paradicsom, paprika, uborka, rá egy pár karika kemény tojás, de azt sem ehetjük mindig. Egyenlőre arra gondoltam Cordon bleu módjára elkészítem. Kiverem a karajszeleteket, most úgyis csont nélküli van a hűtőben, és sonka kerül rá, majd az ömlesztett sajtból nyomok rá egy csíkot. Feltekerem bundázom, és sütőben megsütöm. A gondolatot tett követte. Hozzávalók: 60 dkg vékonyra szeletelt csont nélküli sertés karaj, vagy más gyorsan sülő hús (csirkemell, pulykamell) 2 db 85 g-os magyaros ömlesztett sajt 15 dkg vékonyra szeletelt sonka 2 egész tojás 10 ...