Velő tojással
- recept pedig nagyon egyszerű - 30 dkg velő (borjú, sertés) 2 evőkanál zsír 2 szál zöldhagyma pár karika csípős zöldpaprika 6 db tojás só, bors, esetleg pirospaprika A velőt megabáljuk sós vízben. Akkor jó, ha már nem véres (másként ezt nem tudom írni) Nem kell félni tőle, nagyon könnyű elvégezni). Amikor megabáltuk a velőt, hagyjuk szűrőn lecsepegni, majd kicsit terítsük szét egy deszkán, vagy fólián, hogy hamarabb hűljön. Ezután távolítsuk el a hártyás eres részeket, a többit vágjuk apróra. A zsíron megdinszteljük a hagymát és a zöldpaprika karikákat, majd beletesszük a velőt, átforrósítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A felvert tojást is sózzuk meg, majd öntsük a velőre. Csak addig kavargatjuk, amíg a tojás megszilárdul. Legyünk kíméletesek, ne törjük össze a velőt. A tetejét megszórhatjuk pirospaprikával. Én legszívesebben fokhagymával megkent pirítóssal fogyasztom. A saláta, vagy mint a képen látható, a paradicsom is nagyszerű kísérője. Próbáljátok ki, jó étvágyat!