Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2018

Egyszerű pácolt piros retek

Kép
Teljesen bele vagyok szerelmesedve a pácolt ételekbe. Egyszerű, gyors, és a hűtőben tárolható. Ha viszont pár hónapnál tovább akarom tárolni, mert esetleg sokkal több zöldséghez sikerül hozzájutni, mint az ilyen rövid idő alatt elfogyna, hát fogom, és sterilizálom. Az mindegy, hogy automatában, vagy éppen a mama befőzőfazékjában, a lényeg, hogy sokkal tovább rájárhat a család. Most csak próbaként készítettem egy kis pácolt retket, mert már régóta szemezgetek vele a főzős oldalakon. Egy ilyen receptet készítettem a saját szánk íze szerint a következő módon. 1 nagy csomag retek, vagy két kisebb 1 dl ecet 2 dl víz 10 dkg cukor 1 teáskanál só (adalékmentes legyen) szemesbors mustármag babérlevél A vizet az ecettel, és a többi hozzávalóval felforraljuk. A retket megmossuk, két végét levágjuk, és egy uborka gyalun felszeleteljük. Tisztára mosott üvegekbe rakjuk, és a fűszeres ecetes lét ráöntjük. Rátekerjük a tetőt, és hagyju...

10 perces avokádós csirkesaláta tekercsek

Kép
Ami a diétát illeti, egy állandó dolog a legtöbb nő életében. Főleg ha már elmúlt annyi. Ráfogjuk manapság a pajzsmirigy alul működésére, még akkor is, ha tudjuk nagyon jól, hogy bűnözünk.  De ha egy kis alacsony szénhidrát tartalmú ételt szeretnénk magunknak, gondoljunk az avokádóra, a grillcsirkére, és mindezt tehetjük egy kellemesen lágy tortillába. Akár a munkahelyünkre is vihetjük egy frissen tartó dobozba, nem maradunk éhesek.  Ráadásul ez a tekercs szinte 10 perc alatt elkészíthető, ráadásul nem kell sok minden hozzá. A legfontosabb talán a megfelelő avokádó kiválasztása. A pont érett, és egyáltalán nem a kemény, vagy a túl lágy avokádóra gondolok ilyenkor.  Én leginkább szemrevételezéssel választom ki a megfelelő gyümölcsöt. A száránál kell megnézni. Ha zöld, éretlen, ha barna, túlérett. Akkor jó az avokádó, ha a szár helye szép sárgás színű.  Az avokádó tartalmaz: A-vitamin 146 IU C-vitamin 10 mg Kalcium 12 mg Vas 0,6 ...

Málnás joghurthabos torta

Kép
Egész nyáron szívesen készítettem a joghurthabos tortákat. Mindig az aktuális gyümölccsel. Most egy kis málnára sikerült akadnom, úgy gondoltam, még legalább egy alkalommal friss málnából meg kell csinálnom . Hozzávalók: 4 dl joghurt,  4 dl habtejszín,  2x10 dkg cukor,  40 dkg málna,  2 zacskó zselatin,  20 dkg málnát késes keverőben pépesítek, hozzáteszem a joghurtot, amit felmelegítettem, amíg a 10 dkg cukor elolvadt, és a feloldott zselatint is belekevertem. Felvertem kemény habbá a tejszínt és azt is belekevertem.  Egy piskóta lappal kibéleltem egy csatos tortaformát, és beleöntöttem a málnás joghurthabot. Betettem a hűtőbe.  A maradék málnából, a cukorból 3dl víz hozzáadásával málnaszirupot főztem, és leszűrtem a magjától, majd feloldottam benne a zselatint. Hagytam kihűlni, és a joghurthab tetejére öntöttem. Legyen ilyenkor minden hideg. Visszament egy éjszakára a hűtőbe.  Másnap lett felvágva