Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július, 2018

Olasz körtetorta

Kép
Tegnap egy kosárka körtét kaptam az egyik kedves ismerősömtől. Ahhoz, hogy megegyem, hirtelen túl sok lenne. Ahhoz, hogy eltegyem túlérett és kevés. Akkor mi legyen vele. Míg ezen gondolkodtam befaltam kettőt. Finom és szaftos. Régóta szemezgetek egy olasz körtetortával, ami csokis kevert tészta, kis körtedarabokkal, és persze félbevágott körtékkel. Nos a döntés megszületett, ez lesz belőle. Gyorsan körbenéztem, mi szükséges hozzá, mit kell gyorsan venni, és csodák csodája, minden megtalálható a szekrényben. Hozzávalók: 1 dl olaj lehetőleg semleges ízű (nálam sima napraforgó olaj) 15 dkg kristálycukor 2 tojás 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor 75 ml tej 5 db körte 12,5 dkg csoki chips (nálam tortabevonó lett felkockázva, az került bele) Egy 23 cm-es tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, és az olajjal habosra kavarjuk habve...

Karfiol "kínai" panírban

Kép
Imádom a karfiolt, és ma nálunk a boltban roppant kedvező áron volt kapható, jó nagyok, frissek. A rántott karfiol az egyik kedvenc, hiszen örök mondás, hogy rántva minden sokkal jobb. Hozzávalók: 2-3 tojás fehérje 2 evőkanál keményítő só, bors, 1/2 csomag sütőpor és természetesen karfiol. Persze bármilyen zöldséggel. és akár vékonyra szeletelt hússal is működik. Legízletesebb csirkemellből. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Nem kell puhára főzni, csak ress, ropogósra. Amikor a forró vízből kiszedjük hagyjuk hűlni. Addig elkészítjük a panírt. A tojás fehérjét sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, és habverővel alaposan elkeverjük. Sima, enyhén folyós, jól tapadó masszát kapunk. A masszába megforgatjuk a karfiolt, és forró bő olajban kisütjük. Figyeljük, mert gyorsan megsül. Amikor aranybarna, kiszedjük és papírtörlőn lecsepegtetjük. Én egyszerű sós paradicsommal fogyasztottam, de készíthetü...

Spenótos bazsalikomos tészta

Kép
Nagyon régen készítettem frissen kifőtt tésztát. Leginkább vettem egy csomaggal, és azt használtam. De ma már kénytelen voltam egy adaggal készíteni, mert az igazság az, hogy a bolti nagyon messze van a házitól. Egy spenótos bazsalikomos tészta, sült paradicsom karikákkal és darabokra tépett sült csirkecomb darabokkal, megszórva reszelt parmezánnal. Igazi ízbomba. Nem mellékesen talán egészségesebb is :) persze lehet, hogy csak gondolom :) A recept a következő: 1 zacskó bébi spenót 1 nagy csokor friss bazsalikom 1 nagy tojás 1 evőkanál víz kb 30dkg durumliszt Egy késes aprítóba teszem a tojást, a vizet, és a zöldeket. Pürésítem, majd a liszttel eldolgozom. Viszonylag kemény tésztát készítünk. Ha  kevés a liszt tenni  kell még bele. Majd cipót formálunk, és letakarva fél órát állni hagyjuk. Ezután vékonyra nyújtjuk, és metéltre vágjuk. Kicsit hagyjuk szikkadni, azután bő sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Leszűrjük, l...

Joghurtos citrom torta

Kép
Így nyáron még ha nincs is kánikula, kedvencem a joghurthabos torta.   🍰 Tudjátok, joghurt, tejszínhab, némi cukor és zselésítő anyag agar-agar, vagy zselatin.  Valamilyen finom gyümölcs,  🍒 🍓 🍑 🍌 🍉 🍇 amivel ízesítjük. Van amikor hozzákeverjük a már pürésített gyümölcsöt, vagy éppen darabokban tesszük bele.  A tetejére tortazselét, vagy gyümölcskocsonyát teszünk, amit az adott gyümölcs darabjaival ízesítünk.  Jelen esetben kicsit eltértem a megszokottól. Most is 20 dkg omlós kekszet aprítóban finommá daráltam, és hozzáadtam 8 dkg olvasztott vajat, és egy  🍋  reszelt héját. Ezt egy tortaforma aljára lapogattam, és betettem a hűtőbe fél órára. Közben felvertem fél liter tejszínt kemény habbá  🍚  és félretettem. 4 dl sűrű joghurtot felmelegítettem 3 evőkanál cukorral 2 kis csomag zselatinnal, 1 vaníliás cukorral, 1  🍋  reszelt héjával, és levével. A tejszí...