Bazsalikomos tésztaszósz
A tészta ételeket nagyon könnyű elkészíteni, és nem is tart sokáig. Kiválóak ebédre, vagy akár vacsorára is. Főleg akkor gyors, ha már a kamrában sorakoznak a tésztaszószok, amik valljuk be, sokkal finomabbak mint a bolti társaik, és csak fel kell egyet bontani. Egy ilyen tésztaszósz receptje következik, használjátok, fogyasszátok, hiszen a nyár összes finomságát tartalmazza. Hozzávalók: 10 kg paradicsom 6 evőkanál barna cukor 4 evőkanál só 2 evőkanál balzsamecet, 2 teáskanál frissen őrölt bors 2 nagy csokor friss bazsalikom levél 1 csokor egyéb friss fűszernövény (oregánó, kakukkfű, rozmaring) 1-2 teáskanál citromsav A paradicsomot megpucoljuk, és passzírozzuk. ha nem magunk termesztjük Róma fajtát válasszunk, abban kevés a mag, és könnyű a magját eltávolítani a zselés belső folyadéktól is. A legegyszerűbb, ha a végén átlósan bemetszést ejtünk, forró vízbe tesszük 1 percre, majd lehúzzuk a héját. Ezután négybe vágjuk, és elt...