Cukros lóhere - leveles tésztából
Dolgos hétköznapokat ünnepibbé varázsolhatjuk egy sütivel, esetleg egy "dán" vajastésztából készült finomsággal. Persze, hogy mi is szeretjük a vajas leveles tésztából készült tésztákat, sütiket. Sokszor csak egy kis kifli készül, máskor megtöltjük dióval, lekvárral, vagy mákkal, de készült már sajtos, sonkás, és egyéb izgalmas töltelékes változatban is. Ha ráérzel a tészta lényegére, már nem szívesen veszed a boltit, hiszen legtöbbször csak élesztő nélküli változatban árulják, ritkán találni a boltok polcain ezt az élesztős formáját. Persze előfordulhat, hogy én nem jól nézek körül. Elkészíteni nem nehéz, viszont hosszadalmas eljárás. A nyújtások közötti 30 percek szinte egész napos elfoglaltságot eredményeznek, azért néha kockáztassuk meg, hiszen felülmúlhatatlan az eredmény. Hozzávalók: 30 dkg liszt 5 g élesztő granulátum, vagy 1,5 g friss élesztő 1 teáskanál só 2 dl víz 25 g vaj 250 g hideg vaj 100 g porcukor A tészta készítéséhez a lisztet egy tá...