Fehér kenyér (Romagnolo baguette)
Egy igazi olasz bagu ette, az esti sütögetések, grill partik kenyere lehet. Elkészítése nem bonyolult, csak időigényes. Viszont a kelesztésre szánt idő alatt bármit elő tudunk készíteni az esti partira. Tehát valóban háziasszonybarát kenyérféleség. Ráadásul mutatós, és a házigazda büszkeségévé válhat. Lehetőleg változtatás nélkül kövessétek a leírást, és nem marad el a siker. Előző nap készítjük el, legalább 8-12 órát hagyjuk pihenni felhasználás előtt, de akár 26 órát is érhet. 25 dkg búzaliszt BL 55 2,5 dl meleg víz 3 g friss élesztő (nem elírás, 3 gramm) A vízben feloldjuk az élesztő, és a liszttel összekeverjük. Körülbelül 5-6 percig keverjük. Lehet kézzel, vagy lehet fakanállal keverni. Én szeretem érezni, ahogy alakul a tészta a kezem között. Miután alaposan kidolgoztuk, lefedjük, lehetőleg olyan tálban, aminek teteje van, hogy ne száradjon meg a kovászunk. kenyértészta: 20 dkg búzaliszt BL 55 20 dkg rétesliszt BFF 55 ...