Palacsinta karamellizált almával, és pirított dióval
A nyári almák bőségesen teremtek, de a télálló, mint a Golden, vagy a Jonatán már kevésbé. Ami lett, az is kicsit viharvert, hiszen kétszer is elkapta a jégeső, mi több, még ami megmaradt, az is kukacos. Persze van közöttük ép, egészséges, nos, azokat tettem a kamrapolcra, hiszen akár télvégéig is megmarad a frissessége, de legalábbis maradna, ha addig el nem fogyasztanánk. Azt, ami termett mielőbb felhasználom, és persze a nyuszik is nagyon szeretik. Sőt a tyúkok is szívesen csipegetik. Párom egy nagy szegre szokta ráhúzni, onnan pedig szórakozás nekik lecsipegetni. A diófák viszont nagyon kitettek magukért, hiszen ontották terméseiket. Nem is baj, mert igazán drága lett a dióbél kilója. Szerencsére így nem kell venni, csak időben felszedni, és alaposan megszárítani. A hangyáktól időben meg kell menteni, mert képesen az egész diótermést megdézsmálni pillanatok alatt. Ma karfiolleves készült, virsli karikákat és két marék rizzsel tettem tar...