Pizza szósz
A kedvenc a pizza. A legjobb, ha saját pizzaszószt készítünk, pont olyannak ahogyan mi szeretjük, hiszen nem őrdöngősség, a hosszú főzési időt is le lehet rövidíteni, bár az igazi éppen attól jó, hogy hosszú ideig főzik. Az elkészült szószt forrón üvegekbe téve, azonnal lezárva, 5 percre fordítsuk fejtetőre, és hagyjuk kihűlni. A kamrában legalább egy évig eláll, persze ha marad belőle. Hozzávalók: 1 kg paradicsom héjától megtisztítva, kockára vágva, vagy 2 nagy doboz konzerv paradicsom, egész vagy darabos 1 doboz sűrített paradicsom kb 10-15 dkg 1 evőkanál olasz fűszerkeverék 1 evőkanál oregánó 1-2 teáskanál darált édeskömény 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd zúzott fokhagyma ½ teáskanál só 1-2 evőkanál olaj A vörös hagymát kockára vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, és ahogy megérezzük a fokhagyma illatát, rögtön bele az apróra vágott paradicsom, majd a sűrített paradicsom. Sózzuk, és a fűszereket ho...