Pulykaragu
A legfinomabb raguk egyike.Elkészíthető bárány, borjú, de akár nyúl húsból is. De nagyon finom pulykából és természetesen csirkéből is. Ez egy olyan ragu alap, ami bármilyen zöldség felhasználásával is tökéletes étellé alakulhat. Hús helyett adhatunk hozzá kockára vágott édesburgonyát, sütőtököt, cukkinit, de nagyon finom karfiollal, bimbós kellel is. Főtt rizzsel, bulgurral, vagy kuszkusszal kiváló, de pirított kölessel, sőt pirított tarhonyával is tálalhatjuk. Vagyis egy igazi univerzális ragu, amivel bármikor kedvébe járhatunk a családnak, vagy barátainknak. Egyik nagy előnye, hogy rövid idő alatt elkészül, és nem igényel nagy előkészületeket. Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 3-4 zeller szár vagy 15 dkg zellergumó vékonyra szeletelve 2-3 közepes sárgarépa 3-4 közepes paradicsom 2-3 piros csili kimagozott, de ha szeretjük a nagyon erőset, csak vágjuk karikára 3-4 evőkanál olaj (lehetőleg kókuszolaj) 2 mokkás kanál kurkuma 2 teáskanál garam-masala ...