Brassói aprópecsenye
A Brassói aprópecsenye az egyik kedvencem. Mikor a fiamat vártam, naponta meg tudtam enni, ez a szeretet azóta sem múlt el. Az elkészítése hagyományos, az oly szeretett Rózsakert étteremben dolgozó néni súgta meg jó pár tíz évvel ezelőtt. Én azóta sem változtattam a recepten, nekem ez így tökéletes. Hozzávalók: 60 dkg sertés szűzpecsenye 1 kis fej vöröshagyma só, frissen őrölt bors, fokhagyma 1 kg kockára vágott burgonya olaj 1 dl olajon egy kis fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztok. Ez adja a szaft sűrítését. A húst egyenletes apró 1,5x1,5 cm-es kockára vágom, és a fonnyasztott hagymához adom. Együtt párolom, amíg a hús puha nem lesz, és a hagyma egybeolvad az olajjal. Zsírjára sütőm, kell hogy kapjon egy kis színt a hús. Ekkor hozzáadom a bő olajban megsütött, egyenletes kockára vágott burgonyát, amivel összeforgatom. Sózom, frissen őrölt borsot szórok rá, és 6-7 gerezd apróra zúzott fokhagymát adok hozzá, amivel add...