Pappardelle csípős-részeges húsgolyóval
Szeretjük az olaszos ételeket, gyorsak, ízletesek. Legfinomabbak, amikor friss zöldségekkel készülnek. bár bevallom őszintén szívesen használom ilyenkor is a konzerv darabos paradicsomot, hiszen legtöbbször gyorsan kell, ilyenkor egy üveggel felbontunk és már készülhet is az ebéd. A tészták megvásárolhatóak hozzá, de ha magunk készítjük még tovább emelhetjük az értékét az ételnek. Én most 50 dkg liszt és 4 nagy egész tojás felhasználásával készítettem gyúrt tésztát. Annak egy részét vágtam fel pappardelle-nek. a többi az asztalon szárad széles metéltként. A ragu hozzávalói 50 dkg csípős sütnivaló kolbász 4 ek olaj 1 nagy hagyma 1 1/2 tk só 1 tk olasz fűszerkeverék 1 tk frissen őrölt bors 1-1 piros, sárga, kaliforniai paprika 4 gerezd fokhagyma 1,5 dl fehérbor 30 dkg darabolt konzervparadicsom 2 evőkanál sűrű paradicsompüré 2 ek petrezselyemzöld 2 evőkanál bazsalikom személyenként 8 dkg pappardelle tészta A kolbászt kinyomjuk a bőréből kis ...