Zöldfűszeres fejes saláta joghurtos öntettel
Szerencsére már lehet kapni szabadföldi, vagy inkább fél-szabadföldi fejes salátát. Őstermelő ismerősöm hideg-fóliában termeszti a hónapos retek, és a zöldhagyma mellett. Tökéletes növénytársítás, és ez meg is látszik rajta, hiszen már a kinézete is csupa gyönyörűség. Ma a pirított májhoz készült egy finom saláta. Hozzávalók 2 személyre 1 nagy fej saláta 1 retek 3 zöldhagymaszár 4-5 szál petrezselyemzöld 60 ml majonéz 2 dl joghurt só fehér bors A majonézt elkeverem a joghurttal, sózom, borsozom. A salátát megmosom, és falatnyi darabokra tépkedem, a petrezselyemzöldet apróra vágom, a hagymaszárat srégan felvágom. Összekeverem őket, és a joghurtos öntetet ráöntöm. Vékonyra reszelt hónapos retekkel megszórom, és tálalom. Egy pirítóssal, és kemény tojással elfogyasztva önálló étel lehet