Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus, 2010

Tejszínes-sonkás spagetti

Kép
Tejszínes sonkás spagetti. Ez is nagyon egyszerű és finom fogás, mint általában a tésztaételek szoktak lenni. Hozzávalók: 40 dkg spagetti sós vízben kifőzve, lecsurgatva 20 dkg sonka csíkokra vágva 2 evőkanál olíva olaj on megpirítva só, bors, petrezselyemzöld , a fűszerezése, majd az egészet felöntjük 2 dl tejszín és 2 dl víz keverékével Jól összeforraljuk, és a kifőtt spagettit beletéve még alaposan összemelegítjük. Reszelt parmezán nal megszórva tálaljuk

Édesapám 75

Kép
Édesapám 75 éves lett. A Jó Isten tartsa meg erőben egészségben még nagyon sokáig nekünk. ez alkalomból jött össze a kis "csonka" családunk. Hiányzott a bátyám és élettársa . De hiába a munka az munka. Azért mi egy kicsit együtt voltunk és örültünk egymásnak.

Párolt (dinsztelt) hal paradicsommal

Kép
Diétázok, ezért valamit ki kellett találni a leírásban szereplő "dinsztelt hal paradicsommal" című receptre. Nincs ugyanis semmiféle recept mellékelve. A fogyókúrás leírások szerintem éppen ezért nem sokra valók. Ha az is meg lenne adva, hogy a recept mi alapján, milyen alapanyagokból és milyen fűszerekkel készül, sokkal eredményesebb lehetne. Így hát én magam találok ki elkészítési módokat az adott címekhez, mint most ehhez a paradicsomos halhoz is. Hozzávalók: 1 csomag tengeri halfilé só bors rozmaring cayene bors a paradicsom mártáshoz: 1 doboz darabolt paradicsom konzerv olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só bors cukor (csak egy teáskanál, a paradicsom miatt, az olaszok szerint kihozza az ízét, és ez igaz) kakukkfű Egy zacskó tengeri halfilét vettem csütörtökön, ez péntekre kiolvadt, pont ahogy gondoltam. Besóztam, borsoztam, csak enyhén szórtam rá rozmaringot, nehogy nagyon érződjön az íze, viszont kellemes füstös ízt kölcsönöz a halnak, majd egy csipet cayene b...

Fűszeres sertés karaj

Kép
Kínlódok, ezzel az új bejegyzés szerkesztővel. Nem igazán tudom használni. nem enged rendesen dolgozni,. Nem tudom miért kellett valamit megreformálni, ami már jól működött. De hát mindig vannak okos emberek. Gondoltam arra, hogy Word-ben fogok ezután szerkeszteni, és csak azután szúrom be ide a kész bejegyzést. De a lényeg mégis az, hogy a mai ebéd isteni finomra sikerült ezért gondoltam megosztom mással is, de legalább is feljegyzem saját magamnak. Itt biztosan nem fogom elkeverni. Hozzávalók: 2 személyre 4 szelet kicsontozott sertéskaraj só,  bors kakukkfű worcester szósz cayenne bors Elkészítése: A karajt kicsit kiklopfoljuk, hogy a rostok lazábbak legyenek, de ne essünk túlzásba, nem rántott húst készítünk. megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, worcester szósszal "becsapkodjuk", ez úgy néz ki mintha esőként esett volna rá, majd egy kis cayenne-i borssal meghintjük, hogy még egy kis pikáns csípős íze is legyen. 15-20 percig  pihentetj...

Szalámis-babos pizza

Kép
Hozzávalók: 40 dkg liszt 1,8 dl víz 1 1/2 tk. só 1 ek olíva olaj 2,5 dkg élesztő pizzaszósz 10 dkg paprikás vastagkolbász vagy szalámi 1 doboz mexikói zöldség 1 doboz vörös bab 10 dkg mozzarella sajt A hozzávalókból tésztát dagasztunk, és a duplájára kelesztjük. 7-8 mm vastagra nyújtjuk, kelesztjük 15 percig, azután 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Megkenjük pizzaszósszal, megpakoljuk apróra vágott paprikás szalámival, mexikói zöldségekkel, babbal, sajttal jól megszórjuk, és további 20 percig sütjük. a tésztát duplájára kelesztjük meg e sszük a pizzát