Töltött burgonya kolbásszal-szalonnával
Ha egy igazán ízletes, gyors ebédre, vagy vacsorára vágysz, kóstold meg ezt a finom töltött krumplit. A kétszer sült burgonya krémes, a töltelékben a chorizo és a backon vagy ha magyarul akarom mondani a húsos szalonna, és a finom igazi füstölt kolbász fantasztikus harmóniát teremt. A tejföl összefogja az ízeket, a sajt pedig megkoronázza mindezt. Egyszóval felejthetetlen, de időről időre megismételhető ez a finom étel. Egy pohár sörrel, vagy egy finom száraz borral tökéletes igazán. A hozzávalók: fejenként egy közepesnél kicsit nagyobb burgonya 10-15 dkg finom, igazi füstölt kolbász chorizo, gyulai, csabai vagy igazi házi 10-15 dkg húsos szalonna bacon, kolozsvári, vagy igazi házi 1 dl tejföl só, bors 10 dkg reszelt sajt (keverjük bátran több féle sajtból) 1-2 kanál zsír vagy olaj A burgonyákat héjában megsütjük, kettévágjuk, és kikaparjuk a közepüket. A kikapart burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, és a szintén kockázott szalonná...