Barnacukros habcsóktorta csokoládékrémmel
Ez a habcsóktorta az oly szeretett Pavlova mintájára készült. Az eredeti recepten kicsit változtattam, mert ami a tengerentúl kapható, és mindennapi alapanyag, az nálunk általában hiánycikk, sőt sok esetben nem is hallottak róla. Hozzávalók: 1 csésze lágy barna cukor 4 tojásfehérjét Porcukor, a szóráshoz Töltelék: 100g étcsokoládé ½ csomag csokoládés pudingpor 200 ml tej 3 evőkanál cukor 200 ml tejszín Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 140 ° C -ra Két csatos tortaformát tegyünk tepsibe és rakjunk bele sütőpapírt, vagy kenjük meg vajjal, és szórjuk be liszttel. A tojásfehérjéket verjük habbá, amikor közepesen kemény, kezdjük hozzáadni a barna cukrot kanalanként. Amikor kezünk közé fogunk egy csipet habot, nem szabad érezni a cukor szemcsésségét, akkor van kész. A kész hab felét a tortaformára halmozzuk, és elsimítjuk a tetejét. A hab másik felével ugyanígy járunk el. Az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Hagyjuk 5 p...