Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus, 2012

Barnacukros habcsóktorta csokoládékrémmel

Kép
 Ez a habcsóktorta az oly szeretett Pavlova mintájára készült. Az eredeti recepten kicsit változtattam, mert ami a tengerentúl kapható, és mindennapi alapanyag, az nálunk általában hiánycikk, sőt sok esetben nem is hallottak róla. Hozzávalók: 1 csésze lágy barna cukor 4 tojásfehérjét Porcukor, a szóráshoz Töltelék: 100g étcsokoládé ½ csomag csokoládés pudingpor 200 ml tej 3 evőkanál cukor 200 ml tejszín Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 140 ° C -ra Két csatos tortaformát tegyünk tepsibe és rakjunk bele sütőpapírt, vagy kenjük meg vajjal, és szórjuk be liszttel. A tojásfehérjéket verjük habbá, amikor közepesen kemény, kezdjük hozzáadni a barna cukrot kanalanként. Amikor kezünk közé fogunk egy csipet habot, nem szabad érezni a cukor szemcsésségét, akkor van kész. A kész hab felét a tortaformára halmozzuk, és elsimítjuk a tetejét. A hab másik felével ugyanígy járunk el. Az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.  Hagyjuk 5 p...

Gyors cukormorzsa ropogós

Kép
 Egy gyors és finom süti, mindig jól jön. Pláne ha annyira nincs időnk semmire. Ez garantáltan  sec perc  alatt kész, és sajnos olyan gyorsan el is fogy. hozzávalók: 1/4 csésze hideg vaj 1/4 csésze cukor   1/4 csésze barna cukor   1/4 teáskanál fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, só)   1/2 csésze liszt   1 csomag mélyhűtött linzertészta Melegítsük elő a sütőt 190 fok C-ra   Készítsünk morzsát a nagyon hideg vajból, a kétféle cukorból, a fűszerekből, és a lisztből. A morzsát a vékonyra nyújtott linzertészta tetejére szórjuk, és háromszögekre vágjuk. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Vékony cukormázzal díszítjük. Máz: ½ csésze porcukor 1 evőkanál lágy vaj 1 ½ evőkanál tej A máz hozzávalóit simára keverjük. Ízlés szerint tehetünk bele pár csepp citromlét, akár színezhetjük is. Megjegyzés: Gyors édesség, és további hozzávalókkal, pl. gyümölcs darabok tovább ízesíthető. Elkészíthető leveles tész...

Dresszingek

Kép
Három tökéletes dresszing, amelyek a napi étkezéseimhez kellenek. A mély elhatározás a kilók leadására egyre erősebb. Elkészíthetünk nyugodtan egy adagot, amit nem használunk fel a hűtőben eláll. Az első az úgynevezett vinaigrette vagyis ecetes dresszing. Bármilyen zöldséggel, salátával kitűnő. Fokhagymás-zöldfűszeres Vinaigrette 1/2 csésze nyers almaecet 1-2 evőkanál dijoni mustár 3 gerezd fokhagyma, aprítva nagyobb csipet tengeri só és fekete bors 2 evőkanál friss fűszernövények vagy 2 teáskanál szárított (bazsalikom, oregánó, snidling, kakukkfű és bármi más, amit szeretünk) 1 1/2 csésze extra szűz olívaolaj Tegyünk minden összetevőt, kivéve az olíva olajat egy csavaros tetejű befőttesüvegbe. Keverjük jól el egy villával. Adjuk hozzá az olíva olajat, fedjük le szorosan, és rázzuk jól össze. Vagy minden hozzávalót tegyünk egy turmixba, kivéve az olíva olajat, és kapcsoljuk be a gépet, az olajat lassan csurgassuk bele.  A következő dresszi...