Sóska leves
Nem ám holmi mirelit sóskapüréből, hanem igazi sóskalevelekből készített leves. Ahogy régen ettük, mikor még a Nagymamám főzött. Egy csomag sóskát vettem a piacon attól a nénitől, akitől általában a zöldségféléket szerzem be. Tudom, hogy a hagyományos kertészkedés híve, és semmi olyat nem használ, amitől valami bajunk esne. Nem bio gazda, de tudja, hogy mit mivel vessen együtt, hogy ne kelljen vegyszereket használnia, és tudja, hogy ha mégis valami kártevő elszaporodna, mi az a természetben megtalálható dolog, legyen az növény, ásvány, vagy akár bogár, amivel vissza tudja szorítani, mert ahogy ő mondja, minden kártevő, és gomba ott van, ahol a haszonnövény is van, csak nem mindegy, hogy nekik adjuk a termést, vagy mi magunk akarjuk megenni. A szerint kell cselekedni. Hozzávalók: ½ kg sóska 2 evőkanál vaj, vagy olaj csipet só ½ l tej ½ l víz 1 kanál liszt édesítő, vagy cukor A sóskát megtisztítjuk, a tisztítá...