Hamantaschen szilvalekvárral
Amikor a hűtőszekrény takarítom rengeteg felbontott lekvár maradék kerül a kezembe. Igazából egy-két evőkanálnyi lehet bennük, de vétek lenne kidobni. Előfordul, hogy mikor egy kis édesre vágyom, a mai napig is szoktam egy szelet lekváros kenyeret elmajszolni, már régen nincs divatban az általunk lekváros deszkának emlegetett finomság. Valahogy nem trendi. De még ennek ellenére is tele a bontott darab lekvárokkal a hűtő. A darab lekvároknak legjobb felhasználási módja, egy zsidó sütemény, a Hamantaschen készítése. Bevallom őszintén én alakítottam a recepten, így ez már csak kinézetében olyan, mint zsidó őse. Persze készíthetjük a süteményünket sósan is, akkor a cukrot elhagyjuk, és picivel több sót adunk hozzá, és valamilyen sós töltelékkel, például karamelizált lilahagyma és kecskesajt keverékével, vagy reszelt sajtot és apróra vágott sonkát kevés tejföllel, vagy krémsajttal keverünk össze borsozzuk és ezt tesszük a tészta közepére...