Pácolt lilahagyma
Micsoda gyönyörűséges egy hagyma félbe vágva, hát még egy lilahagyma milyen csodás. Régi jól bevált ecetes pácolt hagyma, ami talán az egyik legszebb savanyúság. Kitűnő szendvicsekhez, salátákhoz, hamburgerbe. Nagyon finom pecsenyéhez, füstölt húsokhoz, disznóságokhoz tökéletes. És akkor az ázsiai, a közel-keleti, de akár a mexikói életek kísérője is lehet Ami hozzávaló, szinte egyenlő a semmivel, mégis az egyik legfinomabb csemegék egyike. Egy üvegecskével ha elkezdel, abba sem tudod hagyni. A recept nem új keletű, valamikor régebben internetes bolyongásom során akadtam rá, többször meg akartam osztani, de valahogy felejtődött. Most érkezett el az ideje, hogy közre adjam, mert gyönyörű lilahagymával vannak tele az üzletek, és a piacok. Ráadásul én is most készítettem egy adaggal. Hozzávalók: 2 közepes lilahagyma karikára vágva 2-3 vékony szelet lime 2,5 dl borecet vagy almaecet 2 evőkanál cukor 1 teáskanál adalékmentes s...