Fűszeres csirke
A csirke számomra az az étel, amit nem lehet megunni. Meg tudom enni reggel, délben, este. Egy nagyon finom elkészítési mód a sütés, és ha ez párosul a kínai 5 fűszerkeverékhez, vagy”Ne add Uram” azzal hasonlóan van ízesítve, hát az maga a tökéletesség. Ebben a kisvárosban nem mindig beszerezhető ez az olcsónak nem mondható fűszer. Tehát magad uram, ha szolgád nincsen. És akkor mára ennyi a közhelyekből. Térjünk a lényegre. 1 egész csirke 1 evőkanál 5 fűszerkeverék só 1-2 evőkanál olaj körethez sárgarépa petrezselyem gyökér karalábé cékla burgonya zellergumó Elkészítés. A csirkét alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és jól besózunk, majd egy fél órára hűtőben pihentetjük. Ezután tepsibe, vagy más hőálló edényben alufóliával letakarva 200 fokos sütőben 1-2 óra alatt megsütjük. Félidőben vegyük le róla a fóliát, hogy szépen megpiruljon a bőre. A fűszer keveréket magunk is elkészíthetjük, az általunk kedvelt összeállításban. Én ...