Narancsos-gyömbéres csirke
A reggeli napsütésben az ember szíve is átmelegszik és valami szépre gondol. A kávé melege, a friss kifli illata mind-mind arra szolgál, hogy a boldogság átjárja a szívünket. Egy háziasszonynak mi is járna a fejében hajnalok-hajnalán, mint az, hogy mit is adjon a családi asztalra a déli harangszó idején. A gondolatok cikáznak, repkednek, és egyszer csak beugrik, milyen jó is lenne valami finom, gyömbéres, valami édeskés hús, amit a család is szívesen venne. A keleties konyha mindig is elvarázsolt. Az egyik barangolásom során leltem erre a csirkehússal készült ételre, aminek az íze, az illata felülmúlhatatlan. Hozzávalók 150 g sima liszt 1 kg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell kockára vágva 1/4 teáskanál só 1/4 teáskanál bors 2 evőkanál repceolaj 1,5...