Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április, 2012

Narancsos-gyömbéres csirke

Kép
A reggeli napsütésben az ember szíve is átmelegszik és valami szépre gondol. A kávé melege, a friss kifli illata mind-mind arra szolgál, hogy a boldogság átjárja a szívünket. Egy háziasszonynak mi is járna a fejében hajnalok-hajnalán, mint az, hogy mit is adjon a családi asztalra a déli harangszó idején. A gondolatok cikáznak, repkednek, és egyszer csak beugrik, milyen jó is lenne valami finom, gyömbéres, valami édeskés hús, amit a család is szívesen venne.   A keleties konyha mindig is elvarázsolt. Az egyik barangolásom során leltem erre a csirkehússal készült ételre, aminek az íze, az illata felülmúlhatatlan.                                Hozzávalók 150 g sima liszt 1 kg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell kockára vágva 1/4 teáskanál só 1/4 teáskanál bors 2 evőkanál repceolaj 1,5...

Kamillás muffin mézes mázzal

Kép
Cukormázzal és kamillavirággal van megbolondítva ez a felséges muffin. Ez az íz felnőtteknek való, tökéletes egy délutáni traccspartihoz. A cukormázat mézes agávé sziruppal is helyettesíthetjük, igazán tökéletes íz kerekedik belőle. hozzávalók: 1/4 csésze vaj 1 csésze liszt BL55 3/4 csésze cukor 1 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál szódabikarbóna csipet só 3 evőkanál kamillatea, szárított filteres teából* 1/2 csésze tej 1 teáskanál vanília kivonat Cukormáz: 2 csésze porcukor, szitált 1 evőkanál méz 6 evőkanál tejszín csipet só Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra Béleljük ki a muffin sütőt papír kapszlikkal * Megjegyzés: a kamilla kb 9 tasak kamillavirágra van szükség, 3 tasak = 1 kanál Egy tálban keverjük össze a vajat, lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és a kamillát. Habverővel keverjük össze a tejet, tojást és a vanília kivonatot. Adjuk hozzá a tej felét a keverékhez és keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet és tovább keverjük ...

Könnyű, friss paradicsommártás rigatonival

Kép
Ennek elkészítése is egyszerű, és ízletes paradicsométel kerekedik belőle. Körülbelül 30-40 perc alatt kész, és begyűjthetjük a dicséreteket..  Hozzávalók  5-8 közepes méretű koktélparadicsom (500-750 g) 1 közepes hagyma, vékonyra szeletelve 1-2 szál friss bazsalikom só és bors ízlés szerint 4-5 friss bazsalikom levél, apróra vágva (tálaláshoz) 4 púpozott evőkanál reszelt kemény sajt (tálaláshoz) 300 g riogatni, vagy más rövid tészta Elkészítés Mossuk meg és szárítsuk meg a paradicsomot, és vágjuk 8-8 cikkre Melegítsük meg az olajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Az apróra vágott hagymát pároljuk, amíg megpuhult, enyhén megbarnul. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bazsalikom levelet, és főzzük 30 percig Közben, egy fazék vizet  forralunk, adjunk hozzá egy kevés só (1 teáskanál), és adjuk hozzá a rigatonit vagy más rövid tésztát. Főzzük az utasítás szerinti ideig. A kifőtt tésztát a mártáshoz keverjük, és összeforgatva, meghint...

Gluténmentes citromos joghurttorta

Kép
Hozzávalók: 2 50 g mandula liszt 125 g rizsliszt ½ tk sütőpor ½ tk szódabikarbóna 250 g barnacukor 5 egész tojás csipet só 500 g krémsajt, (növényi zsiradék vegán) 125 g sima, vagy citromos joghurt zsírszegény bio 2 ek friss citromlé 1 citrom reszelt héja vaníliás cukor   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral Összekeverjük habverővel a mandulás lisztet, a rizs lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a tengeri sót, és a cukrot. Egy másik tálban a tojásokat könnyű és jó habosra verjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és joghurtot, összekeverjük. Adjuk hozzá a citromlevet, reszelt citromhéjat és a vanília kivonatot, Ezekkel is jól elkeverjük. Adjuk hozzá a liszt keveréket és keverjük simává, de ne túl sokáig. Maximum 1-2 percig. Különben a tésztánk túl nehéz lesz- Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába. Süssük egy előmelegített 180 fokos sütőben kb 40 percig, akkor tűpróbával ellenőrizz...

Almatorta zabpehelymorzsával észak német recept alapján szabadon

Kép
    Melegítsük elő a sütőt   (190 C fok). Hozzávalók 150 g  szobahőmérsékletű vaj 125 g cukor 2 vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília kivonat 1 tojás 150 g zabpehely 50 g sima liszt 1 púpozott teáskanál sütőpor 1 evőkanál reszelt citromhéj csipet só A vajat, a cukrot és a vaníliás cukor egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. hozzáadjuk a tojást és a többi hozzávalót, azután nyomkodjuk rá egy piteformára. Tegyük a hűtőbe. Töltelék: 500 g alma 50 g szeletelt mandula fél citrom leve 60 g barna cukor 50 g (2 evőkanál) hideg vaj, kockákra vágva Hámozzuk meg az almákat, és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük az almát egy közepes tálba a mandulát, citromlevet, és barna cukor is. Tegyük a gyümölcskeveréket a torta tetejére.. Zabpehelymorzsa 50 g hideg vaj, felkockázva 50 g cukor 30 g zabpehely 20 g liszt Keverjünk össze mindent, amíg durva morzsát kapunk ezzel me...