Zsemle kenyér egyszerűen
A mai kenyér egy zsemlekenyér nagyon egyszerűen négy összetevőből. 1 kg liszt, 6 dl langyos víz 2 tk só 4 dkg élesztő A hozzávalókból kenyértésztát dagasztottam, 1 és fél óráig kelesztettem. A kenyér tésztám 1/3 részét leválasztottam, 5 db zsömlét formáltam, egy jénai tál tetejét olajjal kikentem, erre a részére tettem a zsemléket egymás mellé, beborítottam a tál részével, és duplájára kelesztettem, a 210 fokosra előmelegített sütőben fél órát lefedve sütöttem, majd levéve a tetejét további 25 percig ropogós mosolygósra sütöttem. A kenyértésztám 2/3 részéből, hagyományos kenyér sült. Zsömlekenyér a párom kedvence. Miután a jénai tetejéből kivettem, hagytam kihűlni Részekre tépve isteni a mai gulyásleves mellé