Édes ecetes uborka
Megkezdődött az uborkaszezon. Szerencsére. Tegnap kaptam egy kosárral, amit ma el is raktam. Persze, csak félig. A végleges helyére, az üvegekbe, majd a kamra polcra csak pár nap múlva fognak kerülni, addig a hűtőben pihennek, és közben a pác levét jól magukba szívják. Ha kedves kapsz hozzá, bátran készítsd el. Az ötletet tavaly a pinterest oldaláról merítettem, nem teljesen ugyan az, csak hasonló, most készül másodszor, a korábbi mind elfogyott. Hozzávalók 1,5 kg uborka kis-és közepes méretű 1-2 hagyma 1-2 paprika 1 evőkanál só 2 csésze cukor 1 + 1/2 csésze ecet (bor- vagy alma a legjobb) 1 + 1/2 csésze víz fél csokor kapor Elkészítés Vágjuk az uborkát és a hagymát vékony szeletekre. A paprikát vágjuk finom kockákra. Keverjük össze a zöldségeket, és a sót egy nagy tálban és fedjük le fóliával. Hagyjuk egy órán keresztül szobahőmérsékleten állni. ...