Friss gombaleves
Rengeteg gombát ad a természet az utóbbi hónapokban. Mindenhol látni, milyen hatalmas kosarakkal szedik ezt a finomságot. Természetesen aki nem ismeri a gombát, feltétlenül vizsgáltassa be gombaszakértővel. Nekem szerencsém van a párommal, hiszen házasságunk elejétől fogva jár gombászni, mikor milyen sikerrel, de mindig nagy lelkesedéssel. Annak idején még szeretett apósom tanította meg a gombák ismeretére, majd tovább képezte magát, így szerencsére, szinte minden nálunk fellelhető gombáról tudja ehető-e vagy sem. Tegnap bár nem kereskedelmi mennyiséget, de kicsiny családunk számára elegendő gombát hozott. Az este pirított gombát készítettem a kései laskagombából, ma viszont a levesünk készült a lila tönkű pereszke és az ízletes csiperkéből. Csak olyan hagyományos régies gombaleves, mert nekünk az az egyik nagy kedvencünk. Semmi cicoma, semmi flanc, csak egyszerűen, póriasan. Hozzávalók: 30 dkg friss gomba 2 evőkanál vaj 1/2 fel hagyma 1 evőkanál lis...