Kovászos uborka krumplival készítve
Régóta kering az interneten 👣 👀 a sváb kovászos uborka, 🥒 🥒 🥒 amit kenyér helyett krumplival készítenek. :) Éppen ezért a leve tiszta marad, nem lesz zavaros. Fontolgattam már tavaly is, hogy kipróbálom, de csak most került rá lehetőségem. Sok-sok nagy uborkás üvegem volt, de mára nem maradt egy sem, így még az elkészítésében is változtatni kellett. :D Egy nagy tálba tettem el a következő képpen. 2,5 kg nagyobb kovászolni való uborkát és két hatalmas ókrumplit alaposan megmostam. A két végét levágtam, az uborkáknak, a krumplikat vastag karikákra vágtam. A tál aljára krumplit raktam, és arra egy marék kaprot, majd az uborkákat fektettem rá. A végén ismét burgonya majd némi kapor. Természetesen tettem pár gerezd fokhagymát is, mert szeretjük az ízét. Készítettem sós vizet. Literenként 1 csapott evőkanál sót használtam, és azzal töltöttem fel a tálat. És mivel nem üveg, aminek a nyaka lent tarja...