Medvehagymás pogácsa teljes kiőrlésű liszttel és zabliszttel
Egy hét leforgása alatt, már második alkalommal sütök medvehagymás pogácsát. Ez most teljes kiőrlésű liszt, és zabliszt keverékével készült.
Az eredménnyel megint nem tudok betelni, pedig nem igazán kedvez a fogyókúrámnak. De annyira finom lett.
Hozzávalók:
40 dlg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg zabliszt, vagy zabpehely
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
1 teáskanál só
20 dkg vaj vagy margarin esetleg 15 dkg zsír
2 dl tej
nagy marék medvehagyma
A tejet megmelegítem, és az élesztőt felfuttatom benne. Pici cukrot adok hozzá, hogy az élesztőnek könnyebb dolga legyen.
Közben a lisztet összekeverem a sóval, és mivel én zablisztet rendszerint zabpehelyből készítek, most is a fűszerdarálóban finom lisztté őröltem 10 dekát ebből a fantasztikus gabonából.
Elnyújtom, és megkenem kevés olvasztott vajjal, megszórom egy nagy marék apróra vágott medvehagymával, és a szokott módon hajtogatom a tésztát.







Megjegyzések