Gondoltam jó lenne találni valamit, hogy a már oly régóta dugdosott tejport fel tudjam
használni. Hónapok óta teszem hol ide, hol oda, és hamarosan kidobhatom, ha nem használom fel.
Ebédre „csak” egy füstölt csülkös lencse egytál volt, tehát ha nem is kalács, de
valami édes kell az ebéd befejezéséhez.
Nem nagyon rajongunk a nagyon édes sütikért, mégis ez a tejkrém szelet volt
az amire a választás esett. Lehet, hogy legközelebb a krémet kevesebb cukorral készítem, mert
a piskóta az tökéletes lett. A receptet pedig Itt találtam.
Hozzávalók kakaós piskótához
6 tojás
3/4 csésze cukor
fél csésze sima liszt
fél csésze kukoricaliszt
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál olaj
Minden legyen szobahőmérsékletű.
A fehérjéket verjük kemény habbá a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgájákat.
Keverjük össze. Adjuk hozzá az olajat, és folytassuk a keverést. Szitáljuk bele
a liszteket, a sütőport, és a kakaót. Keverjük bele óvatosan.
A masszát tegyük egy sütőpapírral bélelt 24x30 –as tepsibe, és 20 -25 perc
alatt süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a tejkrémhez
fél csésze tej
2 csésze tejpor
2/3 csésze cukor
350 g vaj
16 g vaníliás cukor
A tejet forraljuk fel a cukorral, és a vaníliás cukorral. Keverjük a vajat
habosra, krémesre. Lassan adjuk hozzá a lehűlt tejet a vajhoz, majd szitáljuk
bele a tejport, és addig keverjük, míg sima nem lesz.
Vágjuk ketté a piskótát, és tegyük bele a tejkrémet.
Fedjük be a piskóta másik részével, tetejét vonjuk be csokoládéval
Hozzávalók a csokoládémázhoz
100 g sötét vagy tejcsokoládé
70 g vaj
A vajat és a darabokra tördelt csokoládét olvasszuk össze vízgőz felett,
esetleg mikróban. Hagyjuk kicsit hűlni, és vonjuk be vele a süteményünket.
Hűtőben hagyjuk 1-2 órát, és szeleteljük fel négyszögletesre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése