2012. augusztus 30., csütörtök

Barnacukros habcsóktorta csokoládékrémmel




 Ez a habcsóktorta az oly szeretett Pavlova mintájára készült. Az eredeti recepten kicsit változtattam, mert ami a tengerentúl kapható, és mindennapi alapanyag, az nálunk általában hiánycikk, sőt sok esetben nem is hallottak róla.


Hozzávalók:

1 csésze lágy barna cukor
4 tojásfehérjét
Porcukor, a szóráshoz

Töltelék:

100g étcsokoládé
½ csomag csokoládés pudingpor
200 ml tej
3 evőkanál cukor
200 ml tejszín

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 140 ° C -ra
Két csatos tortaformát tegyünk tepsibe és rakjunk bele sütőpapírt, vagy kenjük meg vajjal, és szórjuk be liszttel.
A tojásfehérjéket verjük habbá, amikor közepesen kemény, kezdjük hozzáadni a barna cukrot kanalanként. Amikor kezünk közé fogunk egy csipet habot, nem szabad érezni a cukor szemcsésségét, akkor van kész.
A kész hab felét a tortaformára halmozzuk, és elsimítjuk a tetejét. A hab másik felével ugyanígy járunk el.
Az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.  Hagyjuk 5 percet pihenni. Azután óvatosan kinyitjuk a formánkat, és lecsúsztatjuk, majd hagyjuk kihűlni
Amikor teljesen kihűlt, fordítsuk meg, és húzzuk le róla a papírt.
A másik habcsókos formával ugyanúgy járunk el.
Amikor a két lapunk megsült és kihűlt, az egyiket beletesszük a tortakarikába és megkenjük a következő krémmel.
Egy fél csomag csokoládés pudingporból, a 3 evőkanál cukorból és a 200 ml tejből krémet főzünk és hagyjuk kihűlni. Legjobb az egész sütést ezzel kezdeni. A főzött krémhez hozzáadjuk a 100 g olvasztott csokoládét, majd a 200 ml tejszínből vert kemény habot.
Ezt a formába visszatett habcsókra halmozzuk, és a másik habcsókkal beborítjuk. A tetejét megszórjuk porcukorból és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. De legalább 1-2 órát töltsön a hidegen, mielőtt kivesszük a formából és tálaljuk.





 






2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon szép, és milyen finom lehet... :)

Zsóka írta...

Nagyon finom, és ha ráérzel a habcsók készítésére, nagyon egyszerű is.

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...