Megint egy gluténmentes édesség.
Sokat filóztam rajta, egyáltalán megéri e a fáradságot, - mert ugye beáztatni a borsót, megfőzni a borsót, kihűteni a borsót, és csak azután hozzákezdeni.
Szerencsére most konzerv formában is kapható, és jó áron, tehát nem kell kínlódni az előkészületekkel.
Eddig a csicseriborsót csak sósan fogyasztottuk, ez az első alkalom, hogy desszert készült belőle. Mit is mondjak. Nem volt rossz. Sőt! Egészen izgalmas, a várakozáson felüli volt.
Elfogyott, és ez mindent elárul.
Hozzávalók:
1 1/4 csésze csicseriborsó főzve, és pürésítve
2 teáskanál
vanília-kivonat
165 gramm természetes
mogyoróvaj
80 gramm méz (vagy agávé
szirup)
1 teáskanál
sütőpor
egy csipet só
90 gramm csokoládé
chips (vagy apróra vágott étcsokoládé)
1-2 kanál burgonya-
vagy kukoricakeményítő
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt
175 ° C.
Keverjük össze a
hozzávalókat, kivéve a csokoládé chipszet, robotgépben, vagy kézi mixerrel
addig, amíg nagyon sima lesz.
Az oldaláról is toljuk
le, ami odaragad, mindennek egyneműnek kell lennie.
Tegyük bele a csoki
chipszet, és keverjünk rajta egyet-kettőt.
A keverék nagyon
sűrű és ragadós. Nedves kézzel formáljunk belőle golyókat, és rakjuk
tepsibe tett sütőpapírra.
Süssük meg
előmelegített sütőben kb 10 perc alatt. Nem igazán emelkedik meg.
Langyosan tálaljuk,
akkor jó ragacsos, de megmelegíthetjük mikróban is, hogy a csoki folyós legyen.
A receptet a pinteresten találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése