Imádom a nyarat. Soha nem mondom, hogy melegem van. Szerencsés alkat vagyok, nem szenvedek a 40 fokban sem. Párom szerint előző életemben a Szaharában éltem. Persze ez csak vicc.
A körte az egyik legfinomabb gyümölcs ami valaha fán termett, igaz, nekem mindig az a legfinomabb ami éppen terem. - Lehet hogy gyümölcs függő vagyok? - Vétek lenne , ha legalább egy körtetortát nem sütnénk belőle. Ez egy nagyon finom süti, az elkészítése sem egy örökkévalóság. Egy óra alatt elkészül, és az ebéd után tökéletes desszert.
Hozzávalók:
4 érett körte kisméretű, hámozott, vágjuk nagyobb
darabokra
220 gramm sima liszt
100 gramm méz
110 gramm barna cukor
1 nagy tojás
150 ml teljes tej
120 gramm vaj
1 1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 citrom reszelt héja
1/2 teáskanál só
porcukor
220 gramm sima liszt
100 gramm méz
110 gramm barna cukor
1 nagy tojás
150 ml teljes tej
120 gramm vaj
1 1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 citrom reszelt héja
1/2 teáskanál só
porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C.
A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a
tojást, a mézet, a citrom héját, valamint a tejet. Keverjük simára. Szitáljuk
össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat és a gyömbért, adjuk hozzá a száraz
hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük egészen addig, amíg sima lesz.
Vigyázzunk, ne keverjük túl. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 cm-es
tortaformát
Öntsük a tésztát a formába, majd rakjuk a körte
darabokat a tetejére, kicsit nyomjuk őket a tésztába, hagyjuk, hogy a tetején
láthatóak legyenek a körtedarabok. Süssük meg a tortát körülbelül 40
percig, vagy tűpróbáig.
Hagyjuk kihűlni, és porcukrozzuk meg.
Hagyjuk kihűlni, és porcukrozzuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése