Három tökéletes dresszing, amelyek a napi étkezéseimhez kellenek. A mély elhatározás a kilók leadására egyre erősebb. Elkészíthetünk nyugodtan egy adagot, amit nem használunk fel a hűtőben eláll. Az első az úgynevezett vinaigrette vagyis ecetes dresszing. Bármilyen zöldséggel, salátával kitűnő.
Fokhagymás-zöldfűszeres
Vinaigrette
1/2 csésze nyers almaecet
1-2 evőkanál dijoni
mustár
3 gerezd fokhagyma,
aprítva
nagyobb csipet tengeri
só és fekete bors
2 evőkanál friss
fűszernövények vagy 2 teáskanál szárított (bazsalikom, oregánó, snidling,
kakukkfű és bármi más, amit szeretünk)
1 1/2 csésze extra
szűz olívaolaj
Tegyünk minden
összetevőt, kivéve az olíva olajat egy csavaros tetejű befőttesüvegbe. Keverjük
jól el egy villával. Adjuk hozzá az olíva olajat, fedjük le szorosan, és rázzuk
jól össze. Vagy minden hozzávalót tegyünk egy turmixba, kivéve az olíva
olajat, és kapcsoljuk be a gépet, az olajat lassan csurgassuk bele.
A következő dresszing kitűnő
főtt vagy grillezett húsokhoz, zöldségekhez.
Ha zöld salátával
szeretnénk, próbáljuk ki a reszelt sárgarépa, lilahagyma keverékét, szórjuk meg
napraforgómaggal.
Balzsamecetes
dresszing
1/4 csésze balzsamecet (nincs szükség az
igazán drága cuccra)
1 evőkanál dijoni
mustár
1/2 teáskanál
szárított majoránna (vagy oregánó)
1/2 teáskanál
szárított bazsalikom
3/4 csésze extra szűz
olívaolaj
Tegyünk minden
összetevőt, kivéve az olíva olajat egy csavaros tetejű befőttesüvegbe. Keverjük
jól el egy villával. Adjuk hozzá az olíva olajat, fedjük le szorosan, és rázzuk
jól össze. Vagy minden hozzávalót tegyünk egy turmixba, kivéve az olíva
olajat, és kapcsoljuk be a gépet, az olajat lassan csurgassuk bele.
A harmadik egy igazi finomság. Ha nem szeretnék csak majonézt enni valamihez akkor készítem.
Nagyon finom
zöldségekkel, ropogósra sült baconnel, és főtt tojással.
Tejfölös-írós
dresszing
1 1/4 csésze tejföl
1/2 csésze író
1/4 csésze majonéz
1 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál hagyma
por
1 nagy gerezd
fokhagyma, aprítva
4 evőkanál friss,
apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál tengeri só
1/4 teáskanál fekete
bors
1/4 teáskanál
szárított kapor (vagy 1 teáskanál friss)
Egy befőttes üvegben
keverjük alaposan össze a hozzávalókat.
Hűtőszekrényben tartjuk
legalább egy órával tálalás előtt.
Ízlés szerint
sózhatjuk, és ha hígabban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése