A sós kekszeknek senki nem tud ellenállni, persze nem is muszáj. Egy-két darabtól nem fogunk elhízni. De azért érdemes mértéket tartani, mert ez annyira eteti magát.
Hozzávalók
300 g liszt
100 g reszelt sajt
1 tk só
150 g hideg vaj
4 evőkanál jeges víz
1-2 teáskanál őrölt
fekete bors
Elkészítés
Keverjük össze a
lisztet, a sajttal, sóval és borssal.
Adjuk hozzá a vajat és
ujjbeggyel dolgozzuk össze
Adjuk hozzá a hideg
vizet és a gyorsan gyúrjunk belőle egy cipót
Tekerjük műanyag
fóliába és a hűtőszekrényben 1 órán át pihentessük.
Nyújtsuk ki a tésztát
kb 3 mm vastagra és 2 cm-es átmérőjű korongokat vágjunk belőle, Természetesen derelyevágóval, esetleg késsel is vághatjuk háromszög, vagy négyszög alakúra.
Süssük 180 fokon 10 percig,
vagy amíg aranysárga lesz.
Hagyjuk kihűlni egy
rácson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése