A gyorsan elkészíthető
csirkemell helyett néha ki kell próbálni mást is. Például a rotyogtatóban
készült barbecui csirkemellet.
A festés miatt nincs
időm ma ebédet készíteni. Viszont nagyon jó vacsora lesz a kis csirkemellekből, Szóval van
még tartása a húsnak, mert kicsit későn vettem ki a fagyasztóból. Sebaj. mire kiolvad, éppen átjárja a szósz. Estig pedig
rengeteg idő van. A legjobb esetben is 4
óra szükséges hozzá. Ez idő alatt a szósz éppen a megfelelő ragacsosságot éri
el. Ehhez egy kis saláta, vagy bármi más köret, és kész a vacsora. A mennyiség
pedig annyi, hogy holnap szendvicsbe éppen jó lesz.
Hozzávalók
4-6 db kicsontozott,
bőr nélküli csirkemell
1 üveg BBQ szósz (Nálam ez egy üveg pizza szósz, amit télire
készítettem, most viszont egy kis fűszerrel felturbózom. Egy kis szegfűszeg,
szegfűbors, szerecsendió, babérlevél, fahéj és némi citromlé)
1/4 c ecet
1 tk. pirospaprika
1/4 c barna cukor
1/2 - 1 tk. fokhagyma
por
Keverjük össze a BBQ szószt valamennyi felsorolt
összetevővel. A csirkemelleket alaposan dörzsöljük be a keverékkel, és tegyük
a rotyogtatóba. Kapcsoljuk be az edényt alacsony hőfokra, és főzzük 4-6 órán
keresztül. Ennyire egyszerű, és nagyon finom. Ehhez már csak egy kis saláta
köretnek, és tökéletes ebéd vagy vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése