Ahogy ígértem, itt vagyok, hogy megírjam az első lassúfőző edényben készített ebédünk most már kipróbált receptjét.
Ezt az ételt találtam legkönnyebbnek, és nem csalódtam.
Eddig csak a hagyományos beáztatós cseréptálat használtam, de annyira meleget csinál a konyhában, ahogy sok-sok órán át tölti idejét a sütőben. Ez viszont alig termel hőt, és nem is kell áztatni az edényt. Nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel, és ezzel a családom is egyetért, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy gyakorlatilag nem maradt egy kicsi sem az ebédből. Vagyis egy kicsi.- De ahogy írom ezeket a sorokat, az evőeszközök csörgését hallom. - Tehát valóban nem maradt egy kicsi sem. Imádjuk az ázsiai kaját. Imádjuk a teriyaki csirkét. És én imádom a rotyogtatómat.
Ennél egyszerűbben esetleg a tejbepapit lehet megfőzni. Melegen és szívből ajánlom, hogy kipróbáljátok . Nem fogtok csalódni.
A hozzávalók:
Bár én mindennek a felét vettem, mivel mi hárman vagyunk, és nem akartam a maradékkal bajlódni.
12 kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb
3/4 csésze cukor
3/4 csésze szójaszósz
6 evőkanál almaecet
3/4 teáskanál őrölt gyömbér
3/4 teáskanál fokhagyma granulátum, vagy reszelt fokhagyma
1/4 teáskanál bors
4 1/2 teáskanál kukoricakeményítő
4 1/2 teáskanál hideg víz
Meleg főtt rizs
A csirkecombokat beletesszük a lassúfőző edénybe. Egy tálban összekeverjük a cukrot, a szójaszószt, az almaecetet, a gyömbérrel, a fokhagymával, és a borssal.Ráöntjük a csirkére, kicsit összeforgatjuk, tegyük rá a fedőt, és az edényünket kapcsoljuk be. Alacsony fokozaton főzzük 4-5 órát. A csirkecombokat kivesszük, melegen tartjuk, a fennmaradó folyadékot pedig átöntjük egy serpenyőbe. A kukoricakeményítőt feloldjuk a hideg vízben, és a léhez adjuk, folyamatosan keverve, sűrűsödésig főzzük. Ráöntjük a csirkecombokra, és főtt rizzsel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése