Mint korábban írtam, a legújabb kedvenc a családban a habcsók.
Minden formában szeretjük, szerencsére az elkészítése már nem okoz gondot. Most is habcsókos krémest készítettem, csak most barack lekvár került a tésztájára.
Nem győzöm hangsúlyozni. Nem csak mutatós, hanem igazán kiváló az íze. A habcsók roppanása, a krém puhasága, olyan élmény, amit nem sok sütemény tud nyújtani. A krémben nincs cukor, mégis annyira finom, amikor a habbal érintkezik, már-már talán nagyon is édes lenne, ha a barack lekvár savanykás íze nem fogná vissza. A receptet itt olvashatod, a képek pedig a mai adagról készültek, persze még tegnap sütöttem, mert a pihenési idő szerintem fontos.
A napi fortély is a tojásfehérjéhez kapcsolódik.
Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen a tojásfehérje, a cukor, vagy porcukor, mert csak akkor sikerül igazán sok levegőt belevinni, és itt az a cél, hogy minél több levegőt keverjünk bele.
Ha igazán kemény habot szeretnénk verni, minden képen tegyünk egy csipet sót, vagy egy kevéske citromlét a félig felvert tojásfehérjébe, és ezután tegyük bele a cukrot. Akkor igazán jó, amikor ha az ujjunk közé véve, azt összedörzsölve, nem érezzük a cukor szemcséket, tehát teljesen elolvad benne.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése