Az utóbbi időben nagyon sok receptet kipróbáltam. ez is azok
közül valók, amik nagyon ízletesek és ezután is elkészítem, mert megnyerte a
családom tetszését. A receptet itt találtam, amit aztán a magyaros ízlésnek kicsit átalakítva szeretném megosztani
másokkal is.
Hozzávalók:
1/2 csésze olívaolaj
1/3 csésze szójaszósz
1/4 csésze vörös borecet
1 citrom leve
1-2 evőkanál Worcestershire szósz
1-2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
2 teáskanál száraz mustár
frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma, megtisztítva, aprítva
1 kg-os . sertés szűzpecsenye
Keverjük össze a fűszereket egy zacskóban, és a
szűzpecsenyét tegyük bele, kb. 4-5 órán keresztül pácoljuk. Még jobb, ha egy
éjszakán keresztül érlelődik a hús. Egy nagyon forró serpenyőben minden oldalát
pirítsuk meg, majd helyezzük 180 fokos sütőbe. 30-40 perc alatt készre sütjük.
Szeletelés előtt legalább 5 percig hagyjuk a hús pihenni. Közben készítsük el a
mártást. A pecsenye levéhez hozzá aduk a pácléből 3-4 evőkanállal, és kb 2 dl
húslevest. Jól összeforraljuk, majd diónyi vajat teszünk hozzá, amitől a
mártásunk selymes fényt kap, és szépen besűrűsödik. Tálaljuk sok zöldséggel,
esetleg főtt burgonyával. A mártással húzzuk át a szűzpecsenyét, a többi
mártást tálaljuk csészében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése