A korábbi évek tapasztalata, hogy nem tudsz annyi paprikát a mélyhűtőbe eltenni, ami elegendő lenne egy család téli szükségletének.
Éppen ezért szoktam üvegbe
is zárni ezekből a fűszeres finomságokból. Annyit készítsünk, hogy friss
fogyasztásra is maradjon, mert úgy sem tudunk ellenállni, és minek is tennénk.
Ez a sült paprika kitűnő
salátákban, de önállóan is megállja a helyét.
Hozzávalók
8 nagy húsos paprika
(én szeretem a már pirosra színeződöttet, vagy a kaliforniai paprikát)
1 nagy gerezd fokhagyma,
aprítva
1,5 dl almaecet
10 dkg cukor
1 teáskanál asztali só
1/2
teáskanál szárított bazsalikom
Mossuk meg a paprikákat, sütőben süssük őket puhára, hólyagosra azután tegyük egy zacskóba, és zárjuk be a zacskó száját, és had pihenjen 15 percig.
Távolítsuk el a héját, kaparjuk ki a magokat, majd a paprikát daráljuk apróra, tegyük egy lábasba és forraljuk fel.
Adjuk hozzá a ecetet, a cukrot, a fokhagymát, sózzuk meg, és tegyük bele a bazsalikomot. Ha nem szárított bazsalikomot használunk akkor kb 1 evőkanállal tegyünk bele.
Főzzük sűrűre, majd rakjuk üvegekbe, fordítsuk a lezárt üveget fejre, hagyjuk úgy 5 percig. Címkézzük és tegyük a kamra polcaira.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése