Imádjuk a lasagne-t, csak az a baj, hogy túl hosszú idő
az előkészület, még akkor is, ha vesszük a tésztát, hát még akkor, ha magunk
készítjük el. Az eredeti receptet itt találtam.
Viszont ezek a lasagne tekercsek sokkal gyorsabbak, és
éppen olyan ízletesek.
Elkészítése is roppant egyszerű.
A hozzávalók pedig a
következők:
9 lasagne tészta főzve
20 dkg mélyhűtött spenót felolvasztva, levétől kinyomva
20 dkg zsírszegény ricotta sajt
15 dkg sajt lehetőleg parmezán, vagy más hasonló jellegű
1 tojás
só, bors
35 dkg fűszeres paradicsomszósz
jó sok reszelt mozzarella sajt
Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra.
Keverjük össze a spenótot, a ricottát, a parmezánt, és a
tojást, sózzuk, borsozzuk. Vajazzunk ki egy közepes méretű tálat, és a tál
alján egy réteg paradicsommártást terítsünk el.
Tegyünk egy darab zsírpapírt a pultra, helyezzük rá a
kifőzött tésztákat. kenjük meg a ricottás spenótos keverékkel, tekerjük fel, és
helyezzük a tálba.
A tekercsek tetejét a maradék paradicsomszósszal kenjük meg,
és jó vastagon szórjuk meg a reszelt mozzarellával.
Kb. 40 perc alatt a sütőben megsütjük.
Az így elkészített lasagne éppen olyan finom, mintha hagyományosan lett volna főzve, csap spóroltunk az idővel, és az energiával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése