1 kg dinnyehús
10 dkg reszelt gyömbér
30 dkg cukor
1 nagyobb citrom
10 dkg reszelt gyömbér
30 dkg cukor
1 nagyobb citrom
2-3 db szegfűszeg
zselésítő
zselésítő
A dinnyét magozzuk ki, vágjuk le a héjáról és aprítsuk fel.
A gyömbért hámozzuk meg, és reszeljük rá a dinnyére.. Bot mixerrel dolgozzuk simára az
egészet, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, reszeljük bele a citrom héját, és csavarjuk bele a levét,tegyük hozzá a zselésítőt és forraljuk fel. 5
percnyi forralás után adjuk hozzá a cukrot, és újra forraljuk fel. Töltsük
kimosott üvegekbe, csavarjuk rá a kupakot és állítsuk fejre. Pár perc múlva
tegyük száraz dunsztba, kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése